Anlatımlı El İşleri

0 ANLATIMLIKOLAY BEBEK,ÇOCUK BOLERO MODELİ




2013 Yılının en güzel Anlatımlı bebek hırka modelleri ve örneklerini sizlere sunmaya devam ediyorum.Küçük kız bebekler ve kız çocukları için kolay bolero örgüsü oldukça hoş görünüyor.Eğer sizde bolero örnekleri arıyorsanız blogumdaki diğer hırka örneklerinede gözatmalısınız.

 ARKA:

Yaş Grubu: 1-2
 Şiş No: 4.0
 70 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. 5 cm örüldükten sonra kol evi için her iki taraftan 3+1 ilmek kesilir. Beden boyu 15 cm örülerek yaka için ilmekler ortalanır ve ortadaki 20 ilmek bir defada kesilir. Omuzlarda kalan 21’er ilmek 1 cm daha örülür, bir defada kesilerek bitirilir.

ÖN:
131 renk no.lu iplikle 66 ilmek başlanarak 1 diş haraşo örülüp, düz örgüye geçilirken arka bedendeki renk sıralamasına uygun olarak örülür. Beden boyu 20 cm örülerek kol evi için her iki taraftan 3’er ilmek kesilir. Beden boyu 26 cm olduğunda yaka için
ilmekler ortalanır ve ortadaki 8 ilmek bir defada kesilerek örgüye 2 parça halinde
devam edilir. Yaka tarafından her sırada 6 defa 1’er ilmek kesilir. Beden boyu 33 cm örülüp, bir omuzda kalan 20 ilmek bir defada kesilerek bitirilir. Diğer omuzdaki 20 ilmeğin omuz tarafındaki 8 ilmeği bir defada kesilirken, kalan 12 ilmek 3 diş haraşo örülüp bitirilir. 5 cm arayla 2 adet ilik açılır.

KOLLAR:
60 ilmek başlanır, düz örgü yapılır. Her iki taraftan 3 defa 1’er ilmek artırılarak 66 ilmeğe ulaşılır. Kol boyu 6 cm olduğunda kol evi için her iki taraftan 3+1+1+...ilmek kesilir. Kol boyu 10 cm de kalan ilmekler bir defada kesilerek bitirilir. Diğer kol da aynı şekilde örülür





Yorum

0 Adet Yorum Yapıldı " ANLATIMLIKOLAY BEBEK,ÇOCUK BOLERO MODELİ "

Yorum Gönder

 
Üste Çık Copyright © 2011-2013 | Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapmak Yasaktır! | Platinum Türkçe Blogger Teması