Anlatımlı El İşleri

0 BAKLAVA GÖRÜNÜMÜNDEKİ HIRKA ÖRNEĞİ




Ne zaman baklava deseni lafı geçse aklıma yıllar önce moda olan Baklava desenli şertland dediğimiz kazak modelleri geliyor. Sanırım 2000 yıllarının öncesinin modasıydı. Erkek bebekler için örülmüş hoş göze güzel görülen,,sıkı örülen baklava örneği modeli. Resimdeki bebeğe baktığımızda görüyoruzki bu kazağı 1 yaşlarındaki bebeklere rahatlıkla giydirebiliriz. Sizin çocuğunuz yada bebeğiniz biraz daha küçük yada büyükse ilmek azaltarak yada artırarak bebeğimize uygun büyüklük yada küçüklükte örebiliriz. 2013 -2014 yılındada moda olan örgü modellerini blogumda sizlere sunmaya gayret ediyorum.Anlatımlı örgü ve çeyizlikler için sayfalarımızı gezebilirsiniz. 

Baklava Örnekli Bebek Hırka Örneği ve Modeli

Yapılışı:
 

ARKA: 280 no’lu iplikle 90 ilmek başlanır. 40 sıra düz örgü ile örülür. Daha sonra 208 no’lu iplikli diagram uygulanarak baklava deseni örülür. Kol kesimi yapmadan düz olarak omuza dek örgüye devam edilir. Beden boyu 39 cm’de tüm ilmekler kesilerek bitirilir.ÖN: 280 no’lu iplikle 50 ilmek başlanır. 20 sıra düz örgü ile örülür. Daha sonra ara ara 5 ilmek artış yapılarak 20 sıra daha örülür. 208 no’lu iplikle diagram uygulanarak baklava deseni örülür. Kol kesimi yapmadan düz olarak omuza dek örgüye devam edilir. Beden boyu 39 cm’de ön yaka için 4 ilmek ve l’er ilmek kesimi ile omuz hizasına dek örülüp 39 cm’de tüm ilmekler kesilerek bitirilir.

KOL: 50 ilmek başlanır. 2 sıra haraşo örülüp yanlarından 2 sırada bir l’er ilmek artışla 25 sıra düz örülür. Daha sonra 5 ilmek 280, 1 ilmek 288 no’lu iplikle düz örülerek benekler yapılır. Kol boyu 22 cm’de ilmekler kesilerek bitirilir.


ÖN BANTLAR: Ön beden kenarından şişe 60 ilmek toplanarak 3 cm 2+2 lastik örülür. Diğer ön bedende de aynı işlem uygulanırken eşit P aralıklarla 5 adet ilik açılır.
YAKA:

 Ön bantlardan başlayarak tüm yaka etrafından şişe 66 ilmek toplanarak 3 cm 2+2 lastik örülerek bitirilir






Yorum

0 Adet Yorum Yapıldı " BAKLAVA GÖRÜNÜMÜNDEKİ HIRKA ÖRNEĞİ "

Yorum Gönder

 
Üste Çık Copyright © 2011-2013 | Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapmak Yasaktır! | Platinum Türkçe Blogger Teması